Een heldendaad

Een heldendaad; daarover ging de voorstelling van het IVAK, in het kader van de Kinderboekenweek. Groep 3 t/m 8 zijn samen met de kinderen van de Klimop naar Loppersum geweest om de voorstelling te bekijken. Zoals ieder jaar was het weer geweldig!

De voorstelling ging over held Adrie die via de helddesk gebeld kon worden voor het verrichten van heldendaden. Zijn bazin vond dat het tijd werd voor een extra held en liet sollicitanten langskomen om te solliciteren voor de functie van held. Held Adrie vond dat onzin en ging zelf (verkleed) solliciteren. Hij verkleedde zich als de held van de lucht, de held van het water en de held van het vuur. Telkens liet hij zijn heldenkrachten zien. Vooral de held van het vuur was erg spannend, hij danste met echt vuur en wilde zelfs gaan vuurspuwen!

Held Adrie moest een vrouw redden die met haar voeten vast zat in het cement. Dit deed hij niet echt handig en zijn bazin belde snel de held van de lucht om te helpen. Dat was Adrie natuurljk ook, dus hij moest snel weg om zich te verkleden. In de tussentijd wisten de kinderen gelukkig hoe de vrouw simpel geholpen kon worden, door haar schoenen uit de doen. De vrouw (Joke) kon toen lekker gaan relaxen.

Nu moest de held van de lucht Joke gaan redden, maar ze was al weg. Alleen haar schoenen stonden er nog. Toen hij haar uiteindelijk gevonden had, bleken ze elkaar wel heel erg leuk te vinden. En zo kwam er een goed einde aan deze voorstelling!

De kinderen hebben ontzettend genoten van de voorstelling!