Sinterklaas

Om half negen in de ochtend van 5 december stonden alle kinderen, ouders en leerkrachten voor de school te wachten op Sinterklaas. Maar na een tijd gewacht te hebben was daar nog geen Sinterklaas te zien. Zou de beste man wel komen dit jaar?

Maar wie zagen we daar lopen in de verte? Huh? Was dat een zwarte piet? En wat deed die piet nou? Snel riepen we heel hard met z'n allen: PIET!   PIET!   PIET! Daar kwam zwarte piet al aangerend. "Hebben jullie Sinterklaas gezien?" Oh nee! Was Sinterklaas verdwenen? Wat moesten we nu doen?

We zijn met z'n allen op zoek gegaan naar Sinterklaas. Gelukkig hebben we hem gevonden, hij stond in de gemeenschapsruimte te schilderen! Hij had een prachtig schilderij gemaakt van zichzelf en was nu bezig met een schilderij van zijn collega, de kerstman. We zijn met z'n allen naar binnen gegaan en hebben Sinterklaas welkom geheten en gezongen. Zwarte piet was heel blij dat hij Sinterklaas eindelijk had gevonden.

Sinterklaas en zwarte piet zijn in alle klassen geweest en hebben met alle kinderen een praatje gemaakt. Wat staat er veel in het boek van Sinterklaas! Zwarte piet was wel een echte grapjespiet en hij wilde niet op de speciale kruk zitten die de kinderen versierd. Gelukkig moest hij wel van Sinterklaas en toen liet piet een scheet! En piet wist ook nog niet goed hoe de kinderen eigenlijk heetten. Hij noemde Fabio Andres, Fabio Anders en hij noemde Megan, Mega. De kinderen hebben van Sinterklaas allemaal een heel mooi cadeau gekregen. Sinterklaas wist precies wat ze graag wilden hebben!

Het was een hele gezellige Sinterklaas ochtend en toen de kinderen naar huis gingen hebben we nog met z'n allen "dank u Sinterklaasje" gezongen en Sinterklaas en zwarte piet uitgezwaaid.